Δερματοχειρουργική

Η Δερματοχειρουργική είναι η υποειδικότητα της Δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία ποικίλων δερματικών παθήσεων (ιατρικών και κοσμητικών) με σκοπό τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση τους.

Αντιμετώπιση καλοήθων δερματικών βλαβών. Αυτή περιλαμβάνει την αντιμετώπιση καλοήθων δερματικών ογκιδίων όπως θηλώματα, σπίλοι (ελιές), κύστεις, λιπώματα, σμηγματορροικές υπερκερατώσεις, κερασόχροα αιμαγγειώματα κ.α.

Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί (αφαίρεση με νυστέρι, χρήση, κρυοχειρουργική, ηλεκτροχειρουργική) επιλέγεται από τον ιατρό και εξαρτάται τόσο από το χαρακτήρα της βλάβης όσο και από παραμέτρους που αφορούν τον ίδιο τον ασθενή.

Αντιμετώπιση προκαρκινικών και κακοήθων δερματικών βλαβών.


Στην κατηγορία αυτή εμπεριέχονται βλάβες όπως:

 

  • ακτινικές υπερκερατώσεις
  • νόσος Bowen
  • βασικοκυτταρικό καρκίνωμα
  • ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα
  • κακόηθες μελάνωμα

 

Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί (απλή ή σύνθετη χειρουργική εκτομή με κρημνό ή μόσχευμα, χρήση laser, κρυοχειρουργική, ηλεκτροχειρουργική) επιλέγεται από τον ιατρό και εξαρτάται τόσο από το χαρακτήρα της βλάβης όσο και από παραμέτρους που αφορούν τον ίδιο τον ασθενή.

 

Λήψη δερματικής βιοψίας

Η βιοψία είναι μία διαδικασία ρουτίνας στην καθημερινή κλινική πράξη και, αντίθετα με το ότι πιστεύουν οι περισσότεροι ασθενείς, δε σχετίζεται πάντα με τον καρκίνο. Η ιστοπαθολογική ανάλυση από τον παθολογοανατόμο κατευθύνει ή/και επιβεβαιώνει τη διάγνωση με σκοπό τη σωστή θεραπεία του δερματικού νοσήματος.

 

Χειρουργική όνυχος

Αντιμετώπιση της είσφρυσης όνυχος με ονυχοπλαστική αφαίρεση καλοήθων και κακοήθων ογκιδίων. Αντιμετώπιση ατόνων ελκών (διαβητικά, φλεβικά έλκη κ.α.)

Pellentesque ultricies nibh
Ultricies nibh pellen
Pellentesque ultricies nibh
Ultricies nibh pellen
Pellentesque ultricies nibh

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed imperdiet libero id nisi euismod, sed porta est consectetur. Vestibulum auctor felis eget orci semper vestibulum. Pellentesque ultricies nibh gravida, accumsan libero luctus, molestie nunc.L orem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed imperdiet libero id nisi euismod, sed porta est consectetur. Vestibulum auctor felis eget orci semper vestibulum. Pellentesque ultricies nibh gravida, accumsan libero luctus, molestie nunc.

Patients Reviews

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing.

Cardiology Specialists

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing.