LASER SYNCHRO PLAY ALEXANDRITE: ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ:

Το Laser είναι ακτίνα φωτός.Η ακτίνα αυτή μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια που λόγω της μονοχρωματικότητας της ενεργεί θερμικά αφήνοντας ανέπαφο το υγιές δέρμα.

Η οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυίας αποτελεί επίτευγμα των τελευταίων ετών με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Αφορά γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να απαλλαγουν ή και να αραιώσουν την τριχοφυία από σημεία του προσώπου και του σώματος, όπου αυτή αποτελεί αισθητικό πρόβλημα. Ο δασυτριχισμός οφείλεται είτε σε κληρονομικότητα, ειτε οφείλεται σε ορμονική διαταραχή (π.χ. πολυκυστικές ωοθήκες, ) ή να εμφανίζεται στην εμμηνόπαυση. Αλλά και η φυσιολογική τριχοφυία (π.χ εφήβαιο, γάμπες) μπορεί να είναι -και συνήθως είναι- ανεπιθύμητη. Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης (ξύρισμα, κερί, κρέμες, ηλεκτρόλυση) είναι αναποτελεσματικές όσoν αφορά την εξάλειψη του προβλήματος και πολλές φορές συνοδεύονται από ανεπιθύμητες ενέργειες (θυλακίτιδα, έγκαυμα, πόνος). Τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα και απαιτούνται πολύ συχνές επαναλήψεις.

Η αποτρίχωση με λέιζερ προσφέρει οριστική, ασφαλή και γρήγορη λύση.

Ο μηχανισμός εκλεκτικής καταστροφής της τρίχας εξηγείται μέσω επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Το λέιζερ Αλεξανδρίτης εκπέμπει ενέργεια που απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη, η οποία σε μη μαυρισμένο δέρμα βρίσκεται συγκεντρωμένη γύρω από τον τριχικό θύλακο καταστρέφοντάς τον. Πρόκειται για μέθοδο απολύτως ασφαλή καθώς δεν υπάρχει ακτινοβολία που να επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα.

Για την οριστική εξάλειψη της τριχοφυίας απαιτούνται κατά μέσο όρο 8-10 επισκέψεις με μεσοδιάστημα ενα με εναμησι μηνα μεταξύ τους. Είναι σημαντικό να γίνεται η ανά 40ήμερο επανάληψη της θεραπείας για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα 3 ημερες πριν την την εφαρμογή της πρώτης θεραπείας ξυρίζεται η περιοχή του σώματος που θα αποτριχωθεί, ώστε η τρίχα να έχει μήκος τουλάχιστον 2 χιλιοστά αλλά να μην είναι πολύ μακριά. Δεν απαιτείται ξύρισμα για αποτρίχωση στο πρόσωπο.

Δέρματα σχετικά ανοιχτόχρωμα με σκούρα τριχοφυία είναι τα πιο κατάλληλα για αποτρίχωση με αυτόν τον τρόπο. Η εφαρμογή λοιπόν αποκλείεται σε μαυρισμένα δέρματα (κίνδυνος εγκαύματος). Το καλοκαίρι λοιπόν γίνεται η εφαρμογή αμέσως πριν τις διακοπές, ώστε κατά τη διάρκεια τους να απολαμβάνουμε ένα απαλό αποτριχωμένο δέρμα χωρίς ερεθισμούς και να υπάρχει μετά χρόνος να «ξεμαυρίσει» το δέρμα πριν την επόμενη εφαρμογή. Μετά τη δεύτερη-τρίτη συνεδρία η τρίχα γίνεται πιο λεπτή και μαλακή ενώ διακρίνονται και περιοχές αραίωσης. Μετά την αποτρίχωση καλό είναι να αποφεύγεται για 7-10 ημέρες η έκθεση στον ήλιο ενώ σε εποχές με ηλιοφάνεια απαιτείται η χρήση αντιηλιακού όταν η αποτρίχωση εφαρμόζεται στο πρόσωπο. 

Πριν την εφαρμογή του λέιζερ και σε περιοχές ευαίσθητες (μπικίνι) συνιστάται η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας τοπικά, ώστε να είναι καλά ανεκτή η αποτρίχωση. Ο πόνος γενικά είναι ανάλογος ή ηπιότερος της αποτρίχωσης με κερί. Υπάρχει μετά τη θεραπείας ένας ήπιος ερεθισμός στο δέρμα που διαρκει 24-48 ώρες. Μετά την εφαρμογή σταματάει η ανάπτυξη των τριχών, οι ρίζες των οποίων «πέφτουν» μέσα σε 15 περίπου ημέρες και η περιοχή παραμένει άτριχη. Περίπου 40 ημέρες μετά ξεκινάει η επανέκφυση των τριχών και τότε πρέπει να επαναληφθει η θεραπεία, καθώς είναι πιο «ευαίσθητη» η τρίχα (αναγενής φάση) στο λέιζερ. 

Αφορά σε όλες τις ηλικίες ξεκινώντας ήδη από τα 13-14 έτη αφού ήδη από αυτή την ηλικία η έντονη τριχοφυία στα κορίτσια δημιουργεί έντονο αισθητικό και ψυχολογικό πρόβλημα. Οι άσπρες ωστόσο τρίχες και οι φυσικές ξανθές δεν αντιμετωπίζονται με το λέιζερ. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής αποφεύγουμε τις βολές πάνω σε ελιές για να μην καούν και ερεθιστούν. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *